Themabijeenkomsten terugkijken

Zo'n vijf keer in het jaar duiken we met een groep ERTMS-professionals flink de diepte in tijdens een themabijeenkomst. Die themabijeenkomsten kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Maar één ding hebben de themabijeenkomsten gemeen. We pluizen het onderwerp tot op de bodem uit.

Kon je nou niet bij een themabijeenkomst zijn of ben jij niet een van de usual suspects, dan hebben we goed nieuws. Hieronder kijk je alle themabijeenkomsten terug. De meest recente staat bovenaan. Heb je een leuk idee voor het onderwerp van een themabijeenkomst? → Laat het ons weten!

 

 

 


 

Themabijeenkomst #03

Awareness Cybersecurity

In deze themabijeenkomst vertellen drie cybersecurity experts meer over wat het inhoudt en wat er allemaal komt kijken bij digitale veiligheid. Met sprekers als Maike Borst van de Politie Nederland, Wendi Mennen van de Programmadirectie ERTMS en met Monica de Wit die werkt als consultant cybersecurity, geven we je een snelcursus Cybersecurity.

Themabijeenkomst #03 op YouTube bekijken

 

 

 

 

Themabijeenkomst #02

Europese regelgeving

Tijdens talkshow nummer 2 gaan de sprekers én de deelnemers met elkaar in gesprek over Europese Regelgeving en ERTMS. Peter Brugts trapt de presentatie af en legt uit hoe vanuit het perspectief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tot stand komen. Na Peter vertelt Enno Wiebe van de CER hoe de belangen van ongeveer 70 spoorvervoerders en railinfra-bedrijven in Europa worden behartigd. 

Themabijeenkomst #02 op YouTube bekijken

 

 

 

 


 

Themabijeenkomst #01

Simuleren

Wat is de rol en waar zit de meerwaarde van simulaties bij de implementatie van ERTMS? Daarover gaat het in de allereerste themabijeenkomst van het OKE. Met aan het woord Sebastiaan Meijer van de KTH in Stockholm, Zweden over de mogelijkheden van simulaties en Jan van Oostveen over de migratiedeelstappen om ERTMS in Nederland te implementeren.

Themabijeenkomst #01 op YouTube bekijken

 

 
Cookie-instellingen