Welkom bij het OKE

Straks werken ruim 15.000 spoorprofessionals dagelijks met ERTMS. We vinden het belangrijk om landelijke afspraken te maken over het gebruik van dit beveiligingssysteem. Zodat we straks allemaal op dezelfde manier met het systeem kunnen samenwerken.

We kunnen je hulp goed gebruiken. Door met ons in gesprek te gaan over je dagelijkse werkzaamheden bijvoorbeeld, kunnen we jouw kennis en ervaring gebruiken. Bijvoorbeeld om de baanvakken die we gaan ombouwen beter te ontwerpen. Of om te bekijken of de werkprocessen die we opstellen in de praktijk ook werken.

Binnenkort bij OKE

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"242761"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Nieuwsbrief OKE

Schrijf je in!

 

Actueel

OKE

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"223422,223421"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

ERTMS

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"221451"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

Sluit aan bij een
van onze talkshows

Iedere twee maanden organiseert het OKE een talkshow. Daarin staat één thema centraal. Verschillende sprekers nemen je mee in het thema om je er meer over te leren. Heb je een talkshow gemist? Geen paniek! Je vindt alle opnames terug.

Volgende talkshow

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"224397,242761"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":true,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Meld je aan

#13 - Op weg naar Europese harmonisatie

Tijdens de dertiende talkshow van het OKE nemen dook talkshowhost Piet Schouwerwou in de versnelling van Europese harmonisatie.

→ bekijk talkshow

 

#12 - I heart gebruikersprocessen

Tijdens de twaalfde talkshow van het OKE nemen hosts Piet Schouwerwou en Benedict Houben je mee in de wereld van gebruikersprocessen.

→ bekijk talkshow

 

 
 
 

Ik wil meer weten over

 
 

Gebruikersprocessen

Het OKE werkt mee aan één document waarin alle afspraken voor het dagelijkse werk bij elkaar staan. De gebruikersprocessen ERTMS.

Meer weten

Vakbekwaamheidseisen

Om ERTMS te laten werken, hebben we goede vakmensen nodig. Daarom maakt het OKE een overzicht met vakbekwaamheidseisen voor gebruikers.

Meer weten

 

 

 

Operationele Regels

Met ERTMS verandert er veel in de spoorsector, zoals de regels voor het rijden van treinen. Samen met machinisten, opleiders en treindienstleiders ontwikkelen we uniforme Operationele Regels ERTMS. 

Meer weten

Systeemanalyse

Met systeemanalyse stellen we bij het ontwerpen en bouwen vast in hoeverre het systeem voldoet aan de eisen. Voor veiligheid, interoperabiliteit en natuurlijk ook gebruik.

Meer weten

 
 

 

Over het OKE

Wie zijn de ERTMS-gebruikers? In totaal werken straks ruim 15.000 spoorprofessionals met ERTMS. Je denkt allereerst aan machinisten en treindienstleiders, maar het gaat ook om conducteurs, monteurs, werkplekbeveiligers, opleiders, examinatoren, vakinhoudelijke leidinggevenden en nog meer. 

Verder lezen

 

Cookie-instellingen