ERTMS Onboard

ERTMS. De toekomst van het spoor. In Nederland en daarbuiten. Iedereen die werkt in het spoor en iedereen die reist met de trein krijgt te maken met ERTMS. Ook jij!

We leggen je graag uit wat ERTMS voor jou en voor anderen in de spoorsector betekent. Kijk eens rustig rond! 

Leerzame links

Er is al veel bekend over ERTMS. De meeste interessante en informatieve links hebben we voor je op een rij gezet.

Leerzame links bekijken

 

 

Kijk in de praktijk

Met de komst van ERTMS moet er een heleboel hard- en software op elkaar afgestemd en getest worden. Dat gebeurt niet buiten, maar binnen in het integratielab in Amersfoort. Hannah en Henk Jan vertellen hoe zij door binnen te testen de buitenwereld helpen voor te bereiden op ERTMS.

Bekijk alle afleveringen >

 

 

 

 

Straks in gebruik

Hoe werkt ERTMS eigenlijk? Met deze reeks aan animaties
laten we zien wat de belangrijkste veranderingen zijn in gebruikersprocessen. 

Idee voor een gebruikerproces?

 

 

 


 

Veelgestelde vragen

Op welke ERTMS-vraag heb jij al een antwoord gewild? Stel 'm via de knop hieronder!

Veelgestelde vragen

Begrippenlijst

DMI. Full Supervision. Level 2. On Sight. European Instruction. ETCS. Duizelt het je al? Afkortingen en begrippen gebruiken we graag. Hier lees je wat ze betekenen.

Begrippenlijst bekijken

 

 

Nieuws

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"223421"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

 

 

Verschillen B2 en B3

Er zijn verschillende versies van ERTMS. Maar wáár zit dat verschil? De zichtbare en merkbare verschillen hebben we in een overzicht gezet. En daar kun je zelf doorheen klikken. 

 Zoek de verschillen

 

 

 

 

Talkshows & Thema's

De diepte in! Dat doen we graag tijdens Talkshows en Themabijeenkomsten. Verschillende sprekers leggen je onderdelen van het systeem uit en samen met de deelnemers gaan we op avontuur in de wereld van ERTMS.

Volgende talkshow

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"224397"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":true,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Meld je aan

Talkshows 

Iedere twee maanden organiseert het OKE een talkshow over een bepaald ERTMS onderwerp. De talkshows zijn voor iedereen en aanmelden kan altijd!

→ bekijk talkshows

Themabijeenkomsten

Tijdens een themabijeenkomst gaan we flink de diepte in. Een select gezelschap doet mee, maar iedereen kan de themabijeenkomsten terugkijken. 

→ bekijk themabijeenkomsten

 
 
 

 

 

 Europese regelgeving in drie minuten

European Rail Traffic Management System. De naam zegt het al. European! ERTMS is niet alleen de toekomst van het spoor in Nederland. Juist die van Europa. Dat betekent dat een deel van de besluitvorming over ERTMS in Europa plaatsvindt. Hoe dat zit, leggen we in drie minuten aan je uit.

 

 

 

 
Cookie-instellingen