Talkshows terugkijken

Ieder kwartaal organiseert het OKE een talkshow. Daarin staat één thema centraal. Verschillende sprekers nemen je mee in het thema om je er meer over te leren. Heb je een talkshow gemist? Geen paniek! Je vindt hieronder alle opnames terug. Ze staan op chronologische volgorde, met de laatste bovenaan.

Ook de presentaties zijn nu terug te lezen!

Heb jij een leuk idee voor een onderwerp voor een talkshow? Die horen we graag! →Talkshow onderwerp voorstellen

 

 

 


 

Talkshow #15

Ingenieurs en machinisten in gesprek

Tijdense de 15e talkshow gaat talkshowhost Piet Schouwerwou in gesprek met 4 gasten: Machinisten Dimitri Dewulf (NMBS | Train Driving Center) en Casper Banis (HSL Nederland) en ingenieurs Wouter Bisschop (Movares) en Kristijn Buurmans (Arcadis) over het ontwerpproces van de IB’s, ideeën om de aanleg te versnellen en de rol van operationele kennis in het ontwerpproces.
 

Talkshow #15 op YouTube bekijken

 

 

 

 

 


 

Talkshow #14

ERTMS, IT's happening

Deze Talkshow werd speciaal gemaakt voor de bezoekers van de Raildagen van afgelopen 15 en 16 september. Voor een breed publiek waren de tafelgasten in gesprek over de komst van ERTMS, en wat dat eigenlijk betekent voor de spoorsector. In begrijpelijke taal werd duidelijk wat ERTMS eigenlijk is, en hoe de spoorsector in Europa daar druk mee is.

Talkshow #14 op YouTube bekijken

 

 
 

 


 

Talkshow #13

Op weg naar Europese Harmonisatie

Tijdens de dertiende talkshow neemt host Piet Schouwerwou de luisteraars mee op reis door Europa. Samen met tafelgasten Henri van Houten, Johanna Nes en Kirsten Wittig duikt hij in het bereiken van je doel in Europa.

Talkshow #13 op YouTube bekijken

 
 

 


 

Talkshow #12

heart gebruikersprocessen

Tijdens de twaalfde talkshow van het OKE nemen hosts Piet Schouwerwou en Benedict Houben je mee in de wereld van gebruikersprocessen. Dit doen ze met presentaties, filmpjes en animaties.

Talkshow #12 op YouTube bekijken

 
 

 


 

Talkshow #11

Wat brengt ERTMS ons in 2023?

Donderdag 1 december keken Piet Schouwerwou en Benedict Houben samen met 4 talkshowgasten vooruit naar het nieuwe jaar. Wat brengt ERTMS ons in 2023?

Talkshow #11 op YouTube bekijken

 
 

 


 

Talkshow #10 

ERTMS, Gaat dat werken?

Op woensdag 21 september vond alweer de 10e OKE talkshow plaats. De eerste keer met onze nieuwe co-host: Arjan Vlaswinkel van incidentenbestrijding. Deze keer vertellen gastsprekers over het beoordelen van ontwerpen en systeemanalyses. Ook kijken we live mee bij een machinist en treindienstleider die een overgangstoring tegenkomen.

Talkshow #11 op YouTube bekijken

 

 

Talkshow #09

Europese regels en specificaties

De negende Talkshow gaat over Europese regels en specificaties. Hoe komt de Europese regelgeving van ERTMS tot stand, wie zijn daarbij betrokken en hoe werken ze samen? 

Talkshow #09 op YouTube bekijken

 

 
 


 

Talkshow #08 

ERTMS Onboard

Talkshow acht gaat over het Kennismakingsplatform. Dé plek waar iedereen die werkt of gaat werken met ERTMS het systeem kan leren kennen en zich erin kan verdiepen. Door verschillende filmpjes, vragen, begrippen en leerzame links krijgt iedere spoorprofessional een kijkje in de praktijk van de toekomst. 

Talkshow #08 op YouTube bekijken

 

 

 

 

 

Talkshow #07

Opleiden

In de zevende talkshow gaat het over opleiden. Over de verschillen van ERTMS opleidingen vroeger en nu, de opleidingen in Nederland versus België en aandacht voor hoe het brein eigenlijk werkt. 

Talkshow #07 op YouTube bekijken

 

 

 

 

 


 

Talkshow #06 

Do you speak ERTMS?

Eenduidige en heldere communicatie. Dat is van groot belang voor een veilig en betrouwbaar spoor. Maar welke taal spreken we in het ERTMS-tijdperk? Daarover ging de zesde talkshow. Wessel Visser vertelt over hoe taal werkt, Rolf Zon legde uit over hoe communicatie in de luchtvaart werkt en Eelco Maatman vertelde meer over taalnuances als je gaat vertalen.

Talkshow #06 op YouTube bekijken

 

 

 

 

Talkshow #05

Verschillen tussen Baseline 2 en Baseline 3

De vijfde talkshow gaatover de verschillende baselines en de manier waarop die van elkaar verschillen. Henri van Houten vertelt meer over de nut en noodzaak van baselines, Wouter Huijssen en Sjoerd van Dijk nemen je mee in GP52 en Mark van Dooren laat zien welke verschillen er zijn voor de machinist. 

Talkshow #05 op YouTube bekijken

 

 

 

 


 

Talkshow #04 

Rangeren

Rangeren was het thema van de vierde talkshow. Wouter Huijssen en Ibo Bakker lieten drie gebruikersprocessen zien die horen bij het in- en uitrijden (N)CBG. Wilko Leune vertelde over de technische achtergronden bij deze gebruikersprocessen. Als laatste vertelde Erik van Bekkum over het Hulpmiddel Rangeren.

Talkshow #04 op YouTube bekijken

 

 

 

 

 

Talkshow #03

Gebruikersplatform

In de derde talkshow gaat het over de Europese instructies, waarover Herman Tijsma uitleg geeft. Net als in de vorige talkshow behandelen Martin van der Linden en Harm-Jaap Groenwold een gebruikersproces. Dit keer GP05. Joost Peters leert je meer over de Cold Movement Detector die nieuw is in Baseline 3. 

Talkshow #03 op YouTube bekijken

 

 

 

 


 

Talkshow #02 

Gebruikersprocessen en migratiestappen

In talkshow nummer twee geeft Ed Bolwijn een korte introductie van ERTMS. Harm-Jaap Groenwold en Martin van der Linden laten zien hoe de Gebruikersprocessen 01 en 03 eruit zien. Peter Scheffel sluit als spreker af door meer te vertellen over de migratiestappen die horen bij de implementatie van ERTMS in Nederland.

Talkshow #02 op YouTube bekijken

 

 

 

 

 

Talkshow #01

De stand van zaken met ERTMS

In de eerste talkshow geven verschillende sprekers een kijkje in de onderdelen van ERTMS. Eelco Maatman vertelt over de vakbekwaamheidseisen, Edsel Geenjaar over de Operationele Regels ERTMS en sluit Maarten Bartholomeus af met ERTMS Hybrid Level 3.

Talkshow #01 op YouTube bekijken

 

 

 

Cookie-instellingen