Kijk terug | OKE Talkshow #13 - Op weg naar Europese Harmonisatie

13-06-2023

Tijdens de dertiende talkshow neemt host Piet Schouwerwou de luisteraars mee op reis door Europa. Samen met tafelgasten Henri van Houten, Johanna Nes en Kirsten Wittig duikt hij in het bereiken van je doel in Europa.

Soort bericht

Talkshow

Groepen

IenW
Programmadirectie
ProRail

Op maandag 5 juni dook het OKE weer de studio in voor de talkshow “op weg naar een geharmoniseerd Europa''. Talkshowhost Piet Schouwerwou ging met Kristen Wittig van de Programmadirectie ERTMS, Johanna Nes van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Henri van Houten van ProRail Treinbeveiliging in gesprek over de vraag hoe de harmonisatie van operationele regels en processen versneld kan worden.

Het gesprek aan tafel werd afgewisseld met korte filmpjes van mensen uit de railsector, waarin door hen aangegeven werd wat je zou moeten doen om het Europese spoornetwerk verder te harmoniseren.

Tafelgasten

Henri van Houten - ProRail Treinbeveiliging

Henri is betrokken bij het afstemmen van de inhoud van ERTMS met andere inframanagers binnen Europa. Hij doet dit al sinds 2005. Hij vertelt over het proces en zijn ervaringen met harmoniseren van ERTMS in Europa.

Johanna Nes - Ministerie van IenW

Johanna is de Nederlandse vertegenwoordiger bij het de Railway Interoperability and Safety Committee (RISC). Zij legt uit hoe het daar werkt en hoe besluiten tot stand komen.

Kirsten Wittig - Bureau Europese Samenwerking

Cultuurverschillen zijn niet te onderschatten in Europese samenwerking. Kirsten legt uit hoe de cultuurverschillen zich presenteren en hoe hier rekening mee wordt gehouden. Een tipje van de sluier: door een goede analyse te doen van tevoren kun je bijvoorbeeld al voorspellen naast wie je zit in de vergadering en bij het diner. Ze bespreekt ook hoe de cultuur veranderd is over de afgelopen tijd.

Terugluisteren

Door een technische fout, is niet al het beeld van de talkshow beschikbaar. Terugkijken is in dit geval dus vooral terugluisteren. Binnenkort verschijnt de talkshow ook als podcastaflevering op het nieuwe ERTMS podcastkanaal.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen