Kijk terug | OKE Talkshow #10 - ERTMS, Gaat dat werken?

04-10-2022

Op Woensdag 21 september vond alweer de 10e OKE talkshow plaats. Deze keer vertellen gastsprekers over het beoordelen van ontwerpen en systeemanalyses. Ook hebben we weer 2 leuke filmpjes en kijken we live mee bij een machinist en treinsdienstleider die een overgangstoring tegenkomen!

Soort bericht

Talkshow

Groepen

OKE

Op Woensdag 21 september vond alweer de 10e OKE talkshow plaats. De eerste keer met onze nieuwe Co-host: Arjan Vlaswinkel van ICB! Deze keer vertellen gastsprekers over het beoordelen van ontwerpen en systeemanalyses. Ook hebben we weer 2 leuke filmpjes en kijken we live mee bij een machinist en treindienstleider die een overgangstoring tegenkomen!

Beoordelen van ontwerpen

Wendi Mennen, van Programmadirectie ERTMS, geeft een presentatie over hoe de ontwerpen van gebruikersprocessen beoordeeld worden. Hier wordt het proces van papier naar simulatie naar tests met de echte systemen uitgelijnd. Ook wordt uitgelegd hoe bepaald wordt of ontwerpen gaan werken.

Bekijk onderdeel

Tafelgesprek systeemanalyses

Henri Nillesen en Wouter Huijssen schuiven aan tafel aan om hun ervaringen met systeemanalyses te bespreken. In dit gesprek wordt gesproken over gebruikersprocessen en de verschillen tussen goederen- en reizigerstreinen. Maar ook over de terugkoppeling over processen tussen machinist en treindienstleider en terug naar de schrijver komt aan bod.

Bekijk onderdeel

Live demonstratie systeemanalyse.

Emdzad Sehiç neemt ons mee in een demonstratie van een systeemanalyse. Deze simulatie wordt door Henri Nillesen en René van de Schraaf uitgevoerd en simuleert een overwegstoring onder ERTMS Level 2. De processen die doorlopen worden in het diagnosticeren, het communiceren en het stilzetten van de trein worden duidelijk uitgelegd. Hierna schuiven Henri en René aan tafel aan en hebben een verder gesprek over systeemanalyses met Arjan en Piet.

Bekijk onderdeel

Kijk in de Praktijk: Railverkeerstechniek

Als laatste, is er ook nog een nieuwe video voor ERTMS Onboard. "Bij de Railverkeerstechniek verandert er veel. Het ontwerpen, de techniek en het spoor zien er straks heel anders uit. Maurits vertelt vanuit de Inktpot in Utrecht meer over de veiligheid, de capaciteit en de maakbaarheid van ERTMS op het baanvak Kijfhoek - Belgische grens."

Bekijk de nieuwe aflevering van Kijk in de Praktijk hier

Afbeeldingen

Cookie-instellingen