Kijk terug | Online Talkshow #7 Opleiden en ERTMS

26-01-2022

Op 19 januari vond de zevende editie van de OKE Talkshow plaats. Met als onderwerp opleiden. Over de verschillen van ERTMS opleidingen vroeger en nu, de opleidingen in Nederland versus België en aandacht voor het hoe het brein eigenlijk werkt.

Op 19 januari vond de zevende editie van de OKE Talkshow plaats. Met als onderwerp opleiden. Over de verschillen van ERTMS opleidingen vroeger en nu, de opleidingen in Nederland versus België en aandacht voor het hoe het brein eigenlijk werkt. 

Bekijk de hele talkshow, of kijk de losse programmaonderdelen over ERTMS opleidingen van toen en nu, het nut van simulatoren, verschil ERTMS opleidingen in Nederland en België en goed onthouden!

In totaal stonden zes sprekers alle deelnemers te woord en vertelden zijn meer over opleiden en ERTMS. Met in de hoofdrol Ferhad Kalayci (RailSolutionsEurope), Juul Schokker (Arriva), Robert van der Plaats (Inzet simulatoren bij ERTMS opleiding), Dimitri Dewulf, Johan Willemen en Ria van Dintheren (Opleidingsadviseur Breinwerk).

ERTMS opleidingen van toen en nu

Ferhad Kalayci en Juul Schokker zijn beiden opgeleid tot machinist. Waar Ferhad al een ervaren machinist is, komt Juul net kijken. Zij gingen met elkaar en de deelnemers in gesprek om de verschillen tussen de opleiding van toen en de opleiding van nu in kaart te brengen. Ze vertelden meer over hun ervaring met de opleiding en wat zij wel of juist niet hebben geleerd wat betreft ERTMS.

Bekijk video

Het nut van simulatoren

Robert van der Plaats nam ons mee in het nut van simulatoren tijdens de ERTMS opleiding. Robert werkt als opleidingsdeskundig adviseur, maar van oorsprong is Robert machinist. Robert vertelde dat simulatoren in ontzettend veel situaties worden ingezet, onder andere bij herinstructie regelgeving (ATB) en basis leerweg machinist (BLM).

Bekijk video

Verschil ERTMS opleidingen in Nederland en België

Dimitri Dewulf en Johan Willemen maakten de verschillen tussen de opleidingen in Nederland en in België duidelijk. En wel met een interactieve video. Alle deelnemers kozen zelf waar ze meer over wilden leren; de lesstof uit Nederland of de lesstof uit België.

Bekijk video

Goed onthouden!

In het laatste onderdeel van de talkshow legde Ria van Dintheren ons uit hoe het brein eigenlijk werkt. Hoe leer je beter te leren? Aan de hand van filmpjes en voorbeelden beantwoordde ze die vraag uitgebreid. Zo vertelde zij dat het enthousiasme van Ferhad en Juul een positieve werking heeft gehad op het onthouden van de door hen vertelden ervaringen.

Bekijk video

Mede mogelijk gemaakt door

Deze productie is niet alleen mogelijk gemaakt door het team van het OKE, maar ook door studenten van de opleiding Eventmanager aan de Hogeschool Utrecht.

Florian Mac-Donald, Melissa Derks, Lois Koot en Oscar Martina hebben de afgelopen maanden samen met het team van OKE hard gewerkt om deze talkshow tot een groot succes te brengen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen