Kijk terug | Online talkshow #4 Rangeren

22-03-2021

17 maart 2021 vond  de vierde talkshow van het OKE plaats, met als thema Rangeren met ERTMS.

Topics

Hulpmiddel rangeren

Soort bericht

Talkshow

Groepen

OKE

17 maart 2021 vond de vierde talkshow van het OKE plaats, met als thema Rangeren met ERTMS. 

Wouter Huijssen (ProRail Verkeersleiding), Ibo Bakker (BAM Rail), Wilko Leune (ProRail Assetmanagement) en Erik van Bekkum (Programmadirectie ERTMS) namen ons mee in de veranderingen die rangeren met ERTMS te weeg brengen. Bekijk de hele talkshow of kijk de losse programmaonderdelen over gebruikersprocessen in- en uitrijden (N)CBG, de technische achtergrond bij deze gebruikersprocessen en het hulpmiddel rangeren.

Gebruikersprocessen in- en uitrijden (N)CBG

Wouter Huijssen (senior treindienstleider Kijfhoek, ProRail Verkeersleiding) en Ibo Bakker (vakinhoudelijk leidinggevende machinisten, BAM Rail) legden de gebruikersprocessen uit voor het rijden van NCBG naar CBG en van CBG naar NCBG. Tijdens de presentatie gaven zij een beeld van de systemen (Verkeersleidingsscherm en ERTMS DMI) en lieten zij  de interactie en het systeemgedrag tussen machinist en treindienstleider zien. Met andere woorden; wat gebeurt er op de DMI, wat zie je buiten en wat gebeurt er op het beeldscherm van de treindienstleider?

Technische achtergrond in- en uitrijden (N)CBG

De tweede presentatie werd gegeven door Wilko Leune; ERTMS systeemspecialist (ProRail Assetmanagement, afdeling Treinbeveiliging). In de presentatie gaf hij uitleg over de technische achtergronden bij deze gebruikersprocessen, zoals de techniek benodigd bij het rangeren met ERTMS L2 en de keuzes die zijn gemaakt bij het in- en uitrijden van (N)CBG.

Hulpmiddel Rangeren

Als laatste vertelde Erik van Bekkum (Projectleider, Programmadirectie ERTMS) over het project Hulpmiddel Rangeren. Tijdens dit project wordt een hulpmiddel ontwikkeld dat de machinist en treindienstleider ondersteunt wanneer je in CBG moet rangeren in de mode SH, zoals bij geduwd rangeren of het gebruik van radiobediening. Hij vertelde over de ontstaansgeschiedenis van het project, de gekozen aanpak,  het verloop van het project toe en de reeds uitgevoerde testen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen