Nieuwe website voor het programma ERTMS

16-09-2021
4320 keer bekeken 0 reacties

Het programma ERTMS is live met een nieuwe website. Op dit online platform vind je algemene informatie over ERTMS als Europese standaard, eindgebruikers leren ERTMS (nog beter) kennen en implementerende organisaties lezen er over subsidiemogelijkheden en relevante projecten.

Soort bericht

Achtergrond

Groepen

Programmadirectie

Het programma ERTMS is live met een nieuwe website. Op dit online platform vind je algemene informatie over ERTMS als Europese standaard, eindgebruikers leren ERTMS (nog beter) kennen en implementerende organisaties lezen er over subsidiemogelijkheden en relevante projecten. 

De nieuwe website bestaat uit drie bouwstenen. Iedere bouwsteen heeft een andere nadruk. Op die manier kunnen we alle onderwerpen die horen bij het programma ERTMS uitgebreid toelichten. En staat relevante informatie op een logische plek bij elkaar. Zo proberen we verschillende doelgroepen op een slimme manier van informatie te voorzien.

Algemene en overkoepelende informatie

Op het algemene deel van de website ligt het accent op wat ERTMS is. Maar ook wanneer het gaat gebeuren, waarom dat nodig is en hoe de realisatie van het beveiligingssysteem in Nederland stap voor stap plaatsvindt. We vertellen ook meer over wat er allemaal achter de schermen bij komt kijken, door in te gaan op onderwerpen als ketenbeheer, stelselmanagement en keymanagement.

Naar het algemene deel

Kennismaken met ERTMS

Ruim 15.000 spoorprofessionals hebben al of krijgen straks te maken met ERTMS. Deze groep eindgebruikers moet goed beslagen ten ijs komen. Daarvoor zet het Operationeel Kenniscentrum ERTMS zich in met een eigen deel op de website. Daar leren gebruikers die nu al werken met ERTMS het systeem nog beter kennen. Gebruikers die in de toekomst gaan werken met ERTMS, kunnen via deze weg vast kennismaken.

Naar het OKE

Ondersteuning voor implementerende organisaties

Alle implementerende organisaties worden bijgestaan door IEMeV. Dat staat voor Implementatie ERTMS Materieeleigenaren en vervoerders. Spoorbedrijven als materieeleigenaren, regionale reizigersvervoerders, goederenvervoerders, aannemers en eigenaren van historisch materieel kunnen op het IEMeV-deel van de website terecht voor meer informatie over subsidies en projecten die te maken hebben met de implementatie van ERTMS. NS en ProRail hebben hun eigen implementatieprogramma’s.

Naar IEMeV

Klik eens rond!

We nodigen je van harte uit de website te bekijken en daar doorheen te klikken. Zie je iets wat niet klopt, heb je een suggestie of een vraag? Dan kun je die naar de Programmadirectie ERTMS sturen via het contactformulier. We willen de website graag nog beter maken en horen daarom graag wat jij nog meer zou willen weten.

Begin bijvoorbeeld hier

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen