Gerard Scheffrahn start 1 september als toekomstig programmadirecteur bij Programmadirectie ERTMS

27-06-2022
7423 keer bekeken

Gerard Scheffrahn start op 1 september aanstaande als toekomstig directeur Programmadirectie ERTMS. Wim Knopperts, de huidige directeur, kondigde in februari zijn vertrek in oktober 2022 aan.

Soort bericht

Nieuws

Groepen

Programmadirectie

Gerard Scheffrahn start op 1 september aanstaande als toekomstig directeur Programmadirectie ERTMS. Wim Knopperts, de huidige directeur, kondigde in februari zijn vertrek in oktober 2022 aan. De komende maanden heeft Gerard samen met Wim de tijd om zich alle ins en outs van het programma eigen te maken. Op 15 oktober a.s. draagt Wim zijn rol als directeur officieel aan Gerard over.

Gerard werkt nu nog voor AT Osborne. Hij werkte de afgelopen jaren aan de bouw en inbedrijfstelling van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Dat deed hij als directeur uitvoering tijdens de bouwfase en als programmamanager indienststelling aan de zijde van GVB tijdens de inbedrijfstelling.

Sinds 1 januari 2019 is hij programmadirecteur Signalling & Control Metro Amsterdam. Onder zijn leiding is het CBTC systeem geïmplementeerd op het Amsterdamse metronet. Dit systeem heeft overeenkomsten met ERTMS. Naast programmadirecteur is hij sinds 1 november 2021 kwartiermaker en waarnemend directeur van de directie Bijzondere Projecten van Amsterdam. Deze directie stuurt een aantal grote projecten en programma’s aan van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam.

Naast zijn opdrachten in Amsterdam adviseerde Gerard verschillende organisaties over vraagstukken op het gebied van samenwerking, teamvolwassenheid en de relatie tussen bestuur en ambtelijke organisaties.

"In Amsterdam heb ik ondervonden wat er komt kijken bij de implementatie van een nieuw beveiligingssysteem, met name vanuit invalshoeken naast techniek. Er staat ons een fantastische, maar ook enorm complexe en multidisciplinaire opgave te wachten. Van dat soort opgaven gaat mijn hart sneller kloppen", laat Gerard weten.

John Voppen toont zich verheugd: "We zijn blij dat we met Gerard als opvolger van Wim vol energie verder kunnen met de implementatie van ERTMS in het Nederlandse spoor. Zijn ervaring en talent kunnen we goed gebruiken om aan deze operatie succesvol vervolg te geven. De invoering van ERTMS is een grote uitdaging en een noodzakelijke stap in de upgrade van het Nederlandse spoor."

Wim Knopperts is blij met de komst van Gerard; “Ik ken Gerard vanuit de samenwerking met Metro Amsterdam al langer en ik vind de ervaringen die hij heeft opgedaan heel passend bij ons ERTMS programma. Vooral zijn manier van werken, zijn aanpak en hoe hij over samenwerken denkt is precies wat ons programma nodig heeft.”

Afbeeldingen

Cookie-instellingen