Wat wil jij kwijt op het ERTMS congres? Pak het podium. Doe mee!

09-02-2022
5168 keer bekeken

Wil jij jouw kennis delen, onderwerpen op de agenda zetten of interessante praktijkvoorbeelden bespreken tijdens het congres? Aarzel niet en pak het podium. Want de Programmadirectie ERTMS organiseert een congres waarbij je niet alleen deelnemer bent, maar ook medeprogrammamaker!

Soort bericht

Evenement

Wil jij jouw kennis delen, onderwerpen op de agenda zetten of interessante praktijkvoorbeelden bespreken tijdens het congres? Aarzel niet en pak het podium. Want de Programmadirectie ERTMS organiseert een congres waarbij je niet alleen deelnemer bent, maar ook medeprogrammamaker! 

Heb jij een fantastisch idee, belangrijk onderwerp voor de invoering van ERTMS dat besproken moet worden op dit congres tijdens een van de deelsessies? Laat het weten. Een congresraad beoordeelt alle voorstellen en de meest vernieuwende, relevante en inspirerende inzendingen worden opgenomen in het congresprogramma. Welke vorm? Dat is helemaal aan jou: Een presentatie, een interactieve sessie, een debat, een spel of nog heel wat anders.

Time to Act

Drie jaar na de start van de uitrol van ERTMS is het glashelder: dit doen we samen en het wordt steeds concreter.  Nu is het een mooi moment om met elkaar te delen waar we staan en wat we nog meer willen. Het deelsessieprogramma kent drie pijlers. Plaats jouw voorstel onder een van deze pijlers of laat je hierdoor inspireren.

 

 

Samenwerken

We zijn nieuwgierig naar nieuwe samenwerkingsbanden die zijn ontstaan of nog vorm moeten krijgen én  die essentieel zijn voor het slagen van ERTMS. Van samenwerken in de keten (Ketenbeheer) tot samenwerking tussen ERTMS en ATO, of met buurlanden.  Hoe doen we dit nu al? Hoe kunnen we dit verder verbeteren of misschien heb je wel een heel nieuw idee?

 

 

 

 

 

 

Digitalisering

ERTMS biedt nieuwe digitale mogelijkheden voor het Europees treinvervoer en zorgt voor een schat aan data. Hoe delen en beschermen we deze data op een verantwoordelijke manier? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen klaar is voor de digitale omslag binnen het treinvervoer? Smart-technology, AI, cybersecurity, privacy en digital skills. Wil je hier wat over delen op het congres? Aarzel niet en dien een voorstel in.

 

 

 

 

 

 

Innovaties

ERTMS is een platform vol nieuwe mogelijkheden tot innovatie. De trein wordt een geduchte concurrent voor het wegtransport en er zijn grote transformaties in de hardware en software van het treinvervoer. De innovaties raken ook de manier waarop we werken en het proces wordt ingericht. We zijn benieuwd naar jouw kennis, ideeën en ervaringen.

 

 

 

Heb je een voorstel dat je niet onder een van deze thema’s kwijt kunt? Geen probleem. Je kunt het gewoon indienen.

Dien een programmavoorstel. Dit zijn de spelregels:

  • Voorstel indienen tot 10 maart via www.ertmscongres.nl.
  • Beoordeling in drie stappen:
  1. Een congresraad bestaande uit een vertegenwoordiging van verschillende stakeholders van ERTMS doet de eerste beoordeling.
  2. Van 17 t/m 27 maart kan het ‘publiek’ de inzendingen uit de eerste ronde beoordelen. De publiekswinnaar krijgt zeker een plaats in het programma!
  3. Een congresboard stelt vervolgens het definitieve programma samen.
  • We informeren alle indieners over de uitkomst van de beoordeling.

Meer informatie over het ERTMS Congres

Afbeeldingen

Cookie-instellingen