Kijk terug | OKE Talkshow #11 – Wat brengt ERTMS ons in 2023?

14-12-2022

Kijk je mee naar de elfde talkshow van het OKE? In deze elfde editie geven talkshowhosts Piet en Benedict een kijkje in 2023. Want er gaan nu echt dingen gebeuren buiten. ProRail gaat aan de slag met het spoor en Arriva is druk bezig met de voorbereiding van ERTMS op de Noordelijke Lijnen.

Soort bericht

Nieuws
Talkshow

Groepen

Goederenvervoerders
Materieeleigenaren
NS
OKE
ProRail
Reizigersvervoerders

Kijk je mee naar de elfde talkshow van het OKE? In deze elfde editie geven talkshowhosts Piet en Benedict een kijkje in 2023. Want er gaan nu echt dingen gebeuren buiten. ProRail gaat aan de slag met het spoor en  Arriva is druk bezig met de voorbereiding van ERTMS op de Noordelijke Lijnen.

2023 is een jaar waarin veel staat te gebeuren: het spoor wordt aangepast, we gaan werken met European Instructions en starten met de voorbereidingen voor de Noordelijke Lijnen. Genoeg om te bespreken dus, tijdens de laatste talkshow van 2022.

ProRail past het spoor aan

ProRail past in 2023 het spoor aan naar een versie van ERTMS die sterk lijkt op de uiteindelijke versie die er komt te liggen. Gertjan Rhebergen vertelde hoe ProRail dit aanpakt en waarom de ombouw nodig is.

Kijk dit onderdeel terug >>

Opleiden machinisten en treindienstleiders

Het gebruik van European Instructions is onderdeel van de opleiding van machinisten en treindienstleiders. De Europese instructies worden komend jaar geïntroduceerd. Voor dit gesprek schoof Harm-Jaap Groenwold van ProRail Verkeersleiding aan. Hij vertelde hoe de European Instructions volgend jaar worden geïntroduceerd.

Bekijk dit onderdeel terug >>

Veranderingen voor goederenvervoer

Voor de goederenvervoerders is ERTMS al een goede bekende, maar met de invoering van de nieuwste versie van ERTMS gaan er ook voor hen dingen veranderen. Martin van de Linde was te gast en gaf een inkijkje in de veranderingen die eraan komen.

Kijk dit onderdeel terug >>

Implementatie ERTMS bij Arriva

Voor Arriva is 2023 een jaar waarin veel staat te gebeuren. Ze zijn volop bezig met de voorbereidingen voor implementatie van ERTMS op de Noordelijke Lijnen. Talkshowgast Sietze Kuiper nam de kijkers mee in de uitdagingen die in het nieuwe jaar te wachten staan.

Kijk dit onderdeel terug >>

Nieuwe kijk in de praktijk

Fedor is specialist ICNG en neemt kijkers van de nieuweste Kijk in de Praktijk mee de trein in. Hier laat hij zien hoe ERTMS er nu eigenlijk uitziet in de trein en hoe zijn werk verandert met de komst van ERTMS.

Bekijk de nieuwste Kijk in de Praktijk >>

Nieuwe directeur Programmadirectie ERTMS

Gerard Scheffrahn startte in oktober als nieuwe directeur bij de Programmadirectie ERTMS. Hij schuift kort aan om zich voor te stellen.

Kijk dit onderdeel terug >>

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen