ERTMS heeft baat bij Europees denken

12-10-2022

Wat al vermoed werd is nu officieel aangetoond: ERTMS heeft baat bij Europees denken in plaats van nationaal denken. Dat toont afstudeerder Bjorn Schutte aan op basis van zijn onderzoek. Als de Europese Spoorsector doorgaat op de huidige voet, kunnen verstoringen eerder toenemen dan afnemen in 2032.

Ben jij geïnteresseerd in Björn's verslag? De managementsamenvattingen (in het Nederlands en het Engels) staan onderaan deze pagina.

Wat al vermoed werd is nu officieel aangetoond: ERTMS heeft baat bij Europees denken in plaats van nationaal denken. Dat toont afstudeerder Björn Schutte aan op basis van zijn onderzoek. Als de Europese Spoorsector doorgaat op de huidige voet, kunnen verstoringen eerder toenemen dan afnemen in 2032.

Daarnaast wordt de lappendeken van verschillende ERTMS levels op een corridor alleen maar groter wat de complexiteit niet ten goede komt. Geen ideale situatie dus. Daarom vraagt het om deels het opgeven van de autonomie per land en dat financiële stromingen anders gaan lopen dan ze nu doen. We zullen door de zure appel heen moeten bijten voordat er een ideale situatie is. Alles begint bij het denken vanuit de klant (de reiziger en de verlader).

Björn studeerde af aan de Universiteit Twente met een hoog eindcijfer. Daar zijn we heel trots op!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen