Groen licht voor nationale subsidie voor upgrade en ombouw goederenlocomotieven

10-12-2019

De Nederlandse overheid heeft vanuit de EU groen licht gekregen voor het verstrekken van een subsidie van 22,2 miljoen euro voor het opwaarderen van bestaande veiligheidssysteem aan boord van goederenlocomotieven.

Switch to english version For English, click here.

Dit was al enige tijd bekend maar met het publiceren van de nieuwe subsidieregeling ERTMS in de Staatscourant is de regeling voor upgrade en ombouw van locomotieven definitief beschikbaar.  

Het Programma ERTMS is blij met deze belangrijke stap voorwaarts. In de regeling, die vooralsnog uniek is in Europa, wordt een combinatie gemaakt van nationale en Europese subsidiegelden (CEF). Met de goedkeuring uit Brussel, is er nu dus groen licht voor materieeleigenaren om met projectvoorstellen te komen.

Partijen die advies nodig hebben of vragen willen stellen over het opstellen van een voorstel, kunnen terecht bij  het implementatie team ERTMS Materieeleigenaren en Vervoerders (IEMEV). Deze afdeling binnen het programma is speciaal ingericht om partijen uit de sector de komende jaren op verschillende manieren te ondersteunen bij de invoering van ERTMS.

Heeft u vragen over dit bericht of over de regeling?  Dan kunt u deze dus stellen via loket.iemev@prorail.nl 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen