Marktconsultatie Verplaatsing van Voertuigen zonder ETCS gestart

09-06-2020
2961 keer bekeken

Het primaire doel van de marktconsultatie is om inzicht te krijgen in alle mogelijkheden om spoorvoertuigen (ook wel rollend materieel genoemd), die maar af en toe over ERTMS trajecten rijden, uit te rusten met een economisch gunstige tijdelijke ETCS on board oplossing.

Lees de volledige marktconsultatie of bekijk de marktconsultatie het op TenderNed.

VVZE is een samenwerking tussen ProRail en spoorwegondernemingen in het programma ERTMS. VVZE staat voor Verplaatsing van Voertuigen zonder ETCS over ERTMS-baanvakken.

De initiële uitrol van ERTMS betreft een deel van het HoofdRailNet (HRN). Aangezien de infrastructuur als "ERTMS-only" wordt geïmplementeerd, moeten alle verplaatsingen van rollend materieel op deze lijnen onder ERTMS plaatsvinden. Dit geldt ook voor rollend materieel dat in zijn primaire gebruiksgebied niet in contact komt met ERTMS. Zoals rollend materieel dat wordt gebruikt door regionale operators voor reizigersvervoer, rangeerlocomotieven, de uitrusting van aannemers (“on track machines”, Gele Vloot / Yellow Fleet) en historische voertuigen ( Zwarte Vloot / Black Fleet). Omdat dit materieel slechts af en toe met ERTMS moeten interacteren, bestaat de mogelijkheid om andere meer economische (technische) oplossingen te onderzoeken als tijdelijk alternatief voor een volledige implementatie van deze apparatuur.

De reactietermijn voor het inzenden van aanmeldingen door leveranciers is 16 juni a.s. tot 16 uur (CET). Uiterlijk 18 juni a.s. volgt een eventuele uitnodiging voor deelname aan de kick-off van de consultatie die op 22 juni zal plaats vinden. En de einddatum voor het inzenden van uw reactie is 29 juni 2020. Op 8 en 9 juli vinden individuele consultaties plaats.

Deze marktconsultatie wordt geleid door ProRail in samenwerking met IEMeV, onderdeel van de ERTMS programmaorganisatie. De hoofdtaak van IEMeV (Implementatie ERTMS Materieeleigenaren en Vervoerders) is het ondersteunen van de spoorwegondernemingen, niet zijnde NS, tijdens de overgang van ATB naar ERTMS.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen