Arriva ondertekent contract met Stadler voor eerste inbouw van ETCS-systeem GUARDIA in treinen

06-07-2020
3687 keer bekeken

Arriva Nederland en Stadler ondertekenden een contract voor de inbouw van het European Train Control System (ETCS) GUARDIA in 36 van de treinen van haar vloot.

Switch to english version For English, click here.

Deze opdracht bevat ook het begeleiden van de toelating van de treinen met het nieuwe systeem GUARDIA in Nederland, België en Duitsland. Tot dit deel van de treinenvloot behoren ook de 8 reeds aangeschafte multi courante treinstellen die worden ingezet op de internationale treinlijn (RE18) van Arriva in Limburg. Arriva is hiermee de eerste regionale vervoerder in Nederland die opdracht geeft om haar treinstellen geschikt te maken voor het European Rail Traffic Management System (ERTMS). De eerste treinen met het nieuw ingebouwde systeem zullen in 2022 gereed zijn voor ingebruikname.

Stadler zal 36 FLIRT treinen van Arriva, rijdend in Limburg, van het ETCS-veiligheidssysteem GUARDIA voorzien. Acht van deze treinen werden speciaal gemaakt voor de inzet op het grensoverschrijdende traject in Limburg (RE18). Om deze reden is ook de zgn. homologatie van het systeem in alle betrokken landen onderdeel van deze opdracht. 

Voor Stadler is dit de eerste opdracht om treinen te voorzien van haar ETCS-systeem. Stadler wordt verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van het project. Dat wil zeggen ontwikkeling, engineering en de homologatie. De installatie van GUARDIA in de treinen wordt gedaan door Stadlers Service Center in Nederland. Deze opdracht wordt uitgevoerd tussen 2020-2024. De eerste treinen, voorzien zijn van het systeem, komen in 2022 beschikbaar zodat die ingezet kunnen worden op het internationale treintraject RE 18.

Foto door Harry Heuts​​​​

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen