IEMeV

IEMeV is de verbindende schakel tussen het programma ERTMS en de materieeleigenaren, goederen- en regionale personenvervoerders, infravervoerders en eigenaren van historisch materieel.

IEMeV staat voor Implementatie ERTMS Materieeleigenaren en Vervoerders.

We informeren, monitoren, faciliteren en adviseren alle doelgroepen bij het invoeren van ERTMS in hun organisaties, waaronder aanpassing van materieel met ERTMS en informatie over beschikbare (Europese) subsidies. IEMeV is onderdeel van het programma ERTMS. Het is zelf geen implementerende organisatie (IO). IEMeV is een intermediair tussen het Programma ERTMS en de IO’s.

Op de andere pagina's over ERTMS vind je meer informatie over de implementatie van ERTMS in Nederland. Onder andere planning van operatie, ombouw materieel en infrastructuur.  

Projecten

IEMeV ondersteunt implementerende organisaties bij het invoeren van ERTMS. Bekijk de verschillende projecten waar we aan werken via de knop hieronder.

Meer over de projecten

Implementerende organisaties

 

Materieeleigenaren

Materieeleigenaren zijn alle eigenaren van spoorvoertuigen die deze voertuigen niet zelf voor vervoer gebruiken, maar verhuren aan spoorwegondernemingen.

Meer lezen

Goederenvervoerders

Goederenvervoerders zijn de (internationale) goederentreinen die in heel Europa te maken krijgen met ERTMS. 
 

Meer lezen

 

Aannemers

De aannemers die werktreinen inzetten om aan of rond het spoor te werken, moeten straks ook onder ERTMS gaan gaan rijden. Deze groep heet ook wel gele vloot. 

Meer lezen

Historisch materieel

Het historische materieel bestaat uit stoom-, diesel- en elektrische locomotieven en diesel- en elektrische treinstellen. Deze groep heet ook wel zwarte vloot. 

Meer lezen

 

MT Railfreight

Met MT Railfreight krijgen spoorgoederenvervoerders een stem in het Directieprogramma ERTMS. Naast uitwisselen van belangrijke informatie zoals technische specificaties, planning en internationale afstemming, adviseert MT Railfreight ook bij besluiten door het MT ERTMS.  

Meer over het MT Railfreight

 
Cookie-instellingen