Stand van zaken | Change Requests en TSI OPE

24-10-2022

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen en Change Requests die door de ERA worden behandeld? Het OKE maakt maandelijks een overzicht waarin je de laatste stand van zaken kunt terugvinden.

Soort bericht

Achtergrond

Groepen

OKE

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen en Change Requests die door de ERA worden behandeld? Het OKE maakt maandelijks een overzicht waarin je de laatste stand van zaken kunt terugvinden. 

In de update van oktober praten we je onder meer bij over de laatste ontwikkelingen van de TSI OPE en de TSI CCS en de Change Requests die zijn behandeld.

EECT, CER OPE SG en ERA ERTMS OH WP

In de update van oktober praten we je bij over de laatste ontwikkelingen op gebied van specificaties en regels in het Europese treinverkeer, de Technical Specifications of Interoperability. Alle informatie uit deze update komt uit drie verschillende vergaderingen. De EECT komt elke maand twee of drie dagen bij elkaar en behandelt dan de Change Requests. De CER OPE SG komt eens per twee maanden bijeen en beoordeelt dan de voorgestelde wijzigingen in de TSI OPE. Daarna geven ze deze wijzigingen mee aan de speakers die namens de CER de ERA ERTMS OH WP bezoeken.

De uitgebreide behandeling van alle onderwerpen vind je in de Bibliotheek op deze website, of via het document onderaan dit bericht.

Wat is er zoal besproken

Voortgang consultatie TSI OPE en TSI CCS

De publieke consultatie met betrekking tot de TSI’s leverde veel aanpassingen op. Voor een aantal sectorpartijen bleek het daardoor niet meer mogelijk een gefundeerde review te doen op de voorgestelde wijzigingen. De stemming over de TSI’s in de RISC is daarom uitgesteld.

Change Requests

De behandeling van CR 1367 Cab anywhere, is nagenoeg afgerond. De nieuwe specificatie wordt waarschijnlijk in de nieuwe TSI opgenomen. Deze specificatie leidt tot de invoering van een nieuwe mode: “Supervised Manouvre” oftewel mode SM.

Ook CR 988 werd nog afgerond. Deze CR gaat over de reactie van het systeem wanneer een trein over een Big Metal Mass (BMM) rijdt. Er is een nieuwe werkwijze en een nieuw icoon ontwikkeld voor het starten op een locatie met een BMM.

We hebben het eerder gehad over CR 1350 / CR 1351 en het afwijzen van deze change requests door ERA. Vanuit een aantal landen, waaronder Nederland, is aangedrongen om deze afwijzing te heroverwegen.

Meer lezen

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Meer lezen","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"documents","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"236067"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen