Kick-off ERTMS on Tour is succes

20-07-2022
2856 keer bekeken

Met ERTMS on Tour krijgen treindienstleiders van VL Posten een eerste kennismaking met de nieuwste versie van ERTMS. Als treindienstleider ervaar je in een simulatieomgeving de impact van ERTMS op je werk.

Soort bericht

Nieuws

Groepen

NS
OKE

Met ERTMS on Tour krijgen treindienstleiders van VL Posten een eerste kennismaking met de nieuwste versie van ERTMS. Als treindienstleider ervaar je in een simulatieomgeving de impact van ERTMS op je werk.

Het European Rail Traffic Management System (ERTMS) is het fundament voor het verder digitaliseren van het spoorvervoersysteem. Het invoeren van het nieuwe beveiligingssysteem is een van de grootste veranderingen voor de spoorsector, daarom beginnen we op tijd met de voorbereidingen. Met de invoering van ERTMS zijn we klaar voor de toekomst.

Kennismaken met ERTMS

Verkeersleiding wil in een vroeg stadium treindienstleiders de kans bieden om kennis te maken met het nieuwe ERTMS. Daarom zijn we gestart met ERTMS on-Tour. Door de simulatie krijgen treindienstleiders en goed beeld van de mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de informatie die de treindienstleider bij ERTMS tot zijn beschikking zal hebben.

Op dit moment kunnen treindienstleiders bijvoorbeeld op hun scherm alleen zien in welk blok op een baanvak een trein zich bevindt. Dit zegt niet zoveel. Sommige blokken hebben een lengte van 8 of 10 kilometer. Met de nieuwe versie van ERTMS krijgt de treindienstleider informatie over de exacte locatie, snelheid en de lengte van de trein. Bovendien kun je zien aan welke kant de machinist de trein heeft opgebouwd.De kick-off van ERTMS on-Tour in Groningen was een succes. De treindienstleiders van VL-post Groningen zijn enthousiast. Ze noemen het een verbetering ten goede. Uit de evaluatie van medewerkers VL-post Groningen blijkt dat ERTMS tegemoetkomt aan de behoefte van de treindienstleiders. 

Groningen was positief over het nieuwe beveiligingssysteem, met name in relatie tot storingen. Bij een overwegstoring worden met ERTMS een aantal handelingen door het systeem overgenomen. ERTMS voorkomt het onnodig afremmen en optrekken. Dit leidt tot een vermindering van aantal storingsuren, levert tijdwinst op en werkt energiebesparend.

Programma ERTMS VL

Verkeersleiding (treindienstleiders en medewerkers ICB) werken actief mee aan de ontwikkeling en invoering van ERTMS. Ze zijn betrokken bij het specificeren, testen en uiteindelijk bij de opleiding en implementatie. ​​​​​Na de goed ontvangen kick-off in Groningen smaakt ERTMS on-Tour naar meer. Ook bij de andere VL-posten komt straks ERTMS on-Tour langs.  Wil je meer weten over ERTMS on-Tour of over de implementatie van ERTMS bij Verkeersleiding neem contact op.

Neem contact op

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen